torsdag

Salat og Sandwich fra Argentina

Mad og skikke er jo som bekendt forskellig verden over. HC Andersen sagde "At rejse er at leve" og det kan vi vist godt give ham ret i. At rejse og at leve er også glæden ved, at opleve og prøve andre folkeslags skikke og traditioner, f.eks. madtraditioner.


Noget af det mest spændende ovenpå en rejse til udlandet er at komme hjem, berette om sine oplevelser og ikke mindst genkalde sig stemningerne fra turen, gerne suppleret med noget af al den dejlige mad, man er blevet trakteret med undervejs. Så det gælder om, at suge til sig, når man er på stedet. Skaffe opskrifter på det, der falder allermest i ens smag.


Til en god kødret i Argentina, serveres f.eks. ofte denne blomkålssalat med ostesovs, som oversat betyder blomkål med tomater og ostesauce.

COLIFLOR CON TOMATE, SALSA DE GUESO

4 1/2 kop, smådelt blomkål (godt afdryppet)
2 fed hvidløg
2 tsk. smør eller olie
1 lille dåse tomatpuré
1/2 kop revet, stærk ost

Blomkålen brunes i smørret tilsat hvidløget, som fjernes, når kålen er brunet. Tomatpuré og ost tilsættes og varmes til osten er smeltet.

Servér Coliflor con Tomate, salsa de Gueso som garniture til kødretter.

Efter Argentinaturen er det ganske morsomt at lave et utraditionelt arrangement med lidt nem mad, der kan tilberedes i forvejen, eksempelvis argentinsk sandwich, serveret med drinks til. Så er stemningen slået an og rejseminderne kan nu pakkes ud og berettes for gæsterne

SANDWICHES DE NUEZ-GUESO

Sandwichbrød
smør
valnødder
revet ost
fløde

Lige dele valnødder og revet ost stødes i en morter til det danner en jævn masse. Massen fugtes med lidt fløde til konsistensen er god til at smøre på det smurte sandwichbrød.

Servér sandwiches de Nuez-Gueso til drinks.

Noget om Mad