mandag

Mexico City og kylling i chokoladesauce

Mexico city er verdens næststørste by med et indbyggerantal på onmkring 22 millioner. Mere end 150 museer og et utal af kunstgallerier rummer byen. Denne enorme by, der bare bliver ved og ved og ved og . . . . . .

Blikskure, elendige huse, faldefærdige bygninger, store sociale og økonomiske problemer, fattige avissælgere og vinduespudsere, der førsøger at tigge sig til en mønt. Altsammen er det produkter af hele denne store heksekedel.


Som turist, skal man være uhyre varsom med at drikke vand i Mexico. Det er ekstremt forurenet og giver nemt diarrhoe. Det er faktisk sådan, at lægerne kalder det for "La Turista". Undgå salat, frugt og hvad der ellers kan være skyllet med forurenet vand.
Landets nationalret, kylling i chokoladesauce, skal man imidlertid ikke snyde sig selv for.


Opskriften er til 8 personer

KYLLING I CHOKOLADESAUCE

1 stor kylling 1,8 kg (bornholmerhane kan også bruges)
1/2 liter suppe fra kyllingen
100 g afskallede sesamfrø
100 g smuttede mandler
6 røde og grønne chilier
1 tsk. frø fra chilierne
6 hele nelliker
1 stykke hel kanel
1 tsk. anisfrø
1/2 tsk. korianderfrø
1/2 tsk. oregano
1 spsk. sukker
salt
peber
100 g mørk chokolade med højt kakaoindhold, hakket fint
1 stort finthakket løg
5 fed finthakket hvidløg
2 spsk. olivenolie
4 flåede tomater

Salsa Bandere
1 stor hakket tomat
1 hakket løg
1-2 udkernede, finthakket grønne chili
1 håndfuld hakkede korianderblade
1 tsk. salt
lidt limejuice
Alle ingredienserne røres sammen

Kyllingen sættes over at koge i vand med lidt salt og koges mør.
Læg chilierne under grillen og lad dem blive helt mørke. Flå skindet af og fjern kernerne. Sesamkerner og chilikerner ristes på tør pande og kernerne males. Stød alle krydderier, salt og peber til pulver i en morter.
Bland chokoladen med mandler, sesamfrø og krydderier. Sauter løg og hvidløg møre i lidt olie uden det tager farve. Blend løg, flåede chilier og tomater.
Bland alle ingredienserne i en gryde. Spæd med suppen fra kyllingen og las saucen småsimre i ca. 1/2 time. Den skal være godt tyk.
Kødet plukkes fra kyllingen i lidt trævlede stykker, som vendes i saucen.

Servér kylling i chokoladesauce i bløde tortillas med revet cheddarost og salsa Bandera med haket løg, tomat, grøn chili og kariander.

Noget om Mad