onsdag

Mexico City, rødvinsmarineret kylling

Åndehuller i Mexico City er rare at ty til, når heksekedlen er på sit højdepunkt. Udenfor centrum ligger parken Chapultepec. Den besøges af både lokale og turister. En dejlig oase  med både zoo og et historisk museum i den ellers noget pakkede by.


Når man nu er i Mexico City, må man naturligvis opleve Latinamerikas største katedral,Metropolitan Katedralen.Den ligger på den nordlige side af Plaza de la Constitución i den centrale del af byen.Besøg i Mexico City kalder naturligvis på nysgerrigheden efter at smage den lokale mad og der er masser af muligheder og steder, man kan nyde et godt måltid mad. Alt, lige fra lidt dyrere mad til det billigere er repræsenteret. Og så er Mexico meget mere end tacos. Maden er inspireret af det spanske køkken og består meget af kød, kylling og grøntsager og naturligvis krydderier.RØDVINSMARINERET KYLLING MED MEXICANSKE RIS OG SALSA ROJA

Rødvinsmarineret kylling med mexicanske ris og salsa Roja. Her kan salsa Roja akkurat lige så godt erstattes af f.eks. salsa verde eller salsa Bandera. det er en smagssag.

525 g kyllingebryst

marinade

2dl rødvin
1 lille stk. hel kanel
1 lille grøn chile, som prikkes jævnligt
1 fed hakket hvidløg
1/2 tsk. salt
olie til stegning (gerne oliven)
frisk koriander til pynt

Læg kyllingestykkerne i et fad, bland alle ingredienserne til marinaden og hæld den over kødet. Læg film over fadet og sæt det i køleskabet til næste dag. Tag kødet op og dup det tørt med køkkenrulle. Brun det i olie på alle sider. Under stegningen dryppes med lidt af marinaden. Kødet steges 6-7 minutter på hver side.

Mexicanske ris

250 g langkornede ris
5 spsk. olie
4 1/2-5 dl hønsebouillon
1 løg 1 fed hvidløg
1 rød chili
salt
peber
125 g majskerner eller kogte sorte bønner

Løg, hvidløg, salt, peber og hønsebouillon blendes sammen. Olien varmes på panden og risene steges heri under omrøring med chili til de er godt fedtet ind. Hæld bouillonen på og kog risene under låg i 15 minutter. Bland majskorn eller bønner i og rør det hele sammen med en gaffel. Kog videre til risene har opslugt væden.

Salsa Roja

6 udkernede røde chili i strimler
500 g tomater
2 fed hvidløg
1 lille hakket løg
1 spsk. olie
salt

Chilierne lægges i letsaltet vand
og trækker et par timer eller lidt længere. Vandet skiftes et par gange undervejs, hvis det er meget stærke chilier. Tomaterne grilles til skindet er mørkt og de kommes i en blender sammen med løg og hvidløg og blendes. Varm olien og rist salsaen heri. tilsæt de afdryppede chilistrimler og kog under omrøring i 10-15 minutter til saucen er kogt godt sammen. Smag saucen til med salt.

På et fad arrangeres ris og kylling. Pynt med frisk koriander og servér varm salsa Roja til.