Grækenland og mad leder tankerne hen på et par typiske græske specialiteter, man ofte støder på under ferie og rejse i Grækenland. - Græsk artiskoksalat, glimrende som en enkel forret og græske løg, serveret i lage.
De to små forretter egner sig forøvrigt også glimrende i kombination med forskellige græske kødretter og hvis man virkelig er bidt af Grækenland og det græske køkken, er her opskrifterne lige til at gå til i det hjemlige køkken.
GRÆSK ARTISKOKSALAT
Opskriften er til 4 personer
1 ds. artiskokhjerter
1 fennikel
6 tomater
2 løg
1 fed hvidløg
salt
peber
1 1/4 dl bouillon
marinade
1 1/2 dl olie
2 1/2 dl hvidvin
saft af 1 citron
Væden hældes fra artiskokhjerterne, som drypper godt af og læg dem i en skål. Rør olie,citronsaft og hvidvin sammen og hæld marinaden over artiskokhjerterne.
Skyl fennikel og tomater og skær dem i skiver. Pil løgene og skær dem i små tern. Kom det hele i skålen.
Hvidløget presses i en skål og blandes med peber og suppe. Hældes over grøntsagerne, som trækker koldt i 10 minutter før servering.
Græsk artiskoksalat serveres som forret med et godt brød til.
GRÆSKE LØG
Opskriften er til 4 personer
750 g små løg
lage
1 1/4 dl vand
1 1/4 dl hvidvin
1 1/4 dl olivenolie
saft af 2 citroner
10 peberkorn
salt
1 laurbærblad
Bland alle ingredienserne sammen i en gryde og kog de pillede løg møre heri. Afkøl løgene og servér dem kolde, overhældt med lidt lage.
Græske løg kan også serveres varme. Her blandes lidt creme fraiche i kogelagen, som smages til med paprika.
Noget om Mad