fredag

Grøntsagssuppe fra Italien

REJS TIL ITALIEN OG OPLEV STEMNINGEN OG DE LOKALE RETTER PÅ CAFEER OG RESTAURANTER . . . . . .

Grøntsagssuppe fra Italien eller man skulle måske sige stuvning, sådan en mellemting mellem suppe og en stuvning, er en karakteristisk italiensk ting, man sagtens kan stifte bekendtskab med, under rejse i Italien.

Retten spises, som den er. Der kan evt. serveres skinkeskiver eller pølser til og så er det ellers at gå i gang med at invitere vennerne, og skabe hyggelig italiensk stemning, hvor ferie- eller rejseminderne drøftes på tværs af bordet.

Opskrift er til 4 personer


ITALIENSK GRØNTSAGSGRYDE

2 store løg
2 spsk. smør
5 porrer
3/4 kg kartofler
1 blomkålshoved
5 tomater
lidt vand
1 pakke ffrosne grønærter
salt
peber
paprika
3 spsk. vin (hvidvin)

Løgene skæres i fine strimler, porrerne renses og skæres i centimetertykke stykker. Svitses sammen med smørret i få minutter. Kartoflerne skrælles, skæres i skiver og blandes i løgene og porrerne sammen med rå blomkålsbuketter og hele, flåede tomater. Alt snurrer med lidt vand, ikke mere end det kun lige kan skimtes mellem grøntsagerne. Salt, peber og paprika tilsættes og 5 minutter før grøntsagerne er møre, kommes de frosne ærter på.
Gryden smages til med vin, smør og evt. lidt røget salt.