søndag

Fyldte okseroulader fra Polen

Fyldte okseroulader fra Polen eller Paupiettes á la Warszawa, som navnet rettelig er, serveret med pigmento salat og efterfulgt af en god polsk ananasfrugttærte lader sig altid servere. Så er man også mætte. Portionerne er store i Polen og priserne små.


Polen er et land i vækst. Medens resten af Europa lider under finanskrisen, er der fremgang og vækst i Polen.


PAUPIETTES Á LA WARSZAWA

Opskriften er til 4 personer

4 skiver, fint absolut mørt oksekød
3 syltede lageragurker
2-3 løg
fedtstof til stegning
tomatketchup
3 gulerødder
2 hakkede rå løg
paprika
salt
peber
fløde
kogende vand

På hver skive oksekød lægges lange snitter agurk og rå løg, salt og peber drysses på. Kødet rulles sammen og holdes med en tandstikker.
Rullerne brunes i smør med rå gulerodsskiver, hakkede løg og derefter tilsættes paprika, krydderier, ketchup og lidt kogende vand. Steger under låg til kødet er mørt som smør ca. 1 1/2 time.
Skyen smages til med fløde, men jævnes ikke. Fjern tandstikkerne før servering.

PIGMENTO SALAT

syltede røde og grønne peberfrugter fra glas
olie
kryddereddikedressing

Syltede røde og grønne peberfrugter skæres i mindre stykker, vendes i olie og kryddereddikedressing.

Servér paupiettes á la Warszawa med pigmento salat og grøntsager til.

Desserten er ananasfrugttærte, som er en mørdejsbund og en lagkagebund, lagt sammen med hindbærsyltetøj, smørcreme og pyntet med ananasringe, revet chokolade og cocktailbær.

ANANASFRUGTTÆRTE

mørdejsbund
250 g mel
200 g smør
3 spsk. sukker
1 almindelig lagkagebund af samme størrelse som mørdejsbunden

Til mørdejsbunden æltes en dej af mel, smør og sukker, men kun lige til den hænger sammen. Bages i ovnen ved 225 grader i 10-12 minutter. Køl bunden af.

Smør et lag hindbærsyltetøj på mørdejsbunden, læg en lagkagebund over og herefter et godt lag smørcreme, pisket af mgr., flormelis og 1 æggeblomme. Læg hele eller halve ananasringe på og pynt med revet chokolade og cocktailbær.

Noget om Mad