torsdag

Higado con panceta fra Argetina

Rejse i Argentina, landet med knap 39 millioner indbyggere på et areal, der er 60 gange større end Danmark. Og for at være nøjagtig er både Falklandsøerne, Sydorkneyøerne, Sydsandwichøerne og Syd Georgien at medregne.
Har vi sagt Argentine, har vi også sagt Pampas. Hvem husker ikke Erik Clausen som Aksel i "Den store badedag" og hans fantasifulde fortællinger om livet på Pampassen.

De fleste af landets indbyggere, 95 %, stammer fra spanske efterkommere, ligesom sproget er spansk.


En hel del retter, vil vi næsten altid støde ind i, under ophold i Argentina, bl.a. Higado con Panceta, som er en lille frokostret, bestående af lever med tomat, løg og bacon.


HIGADO CON PANCETA

Til hver person beregnes :

1 tyk, stor skive tomat
1 tyk, tilsvarende skive løg
1 stykke lever på samme størrelse (ca. 1/2 cm tyk)
1 tynd skive bacon

Retten bliver bedst, såfremt den kan grillsteges i ovnens grill, ca. 4-5 minutter. Den kan dog også steges i almindelig ovn. Tomatskiverne lægges i en bradepande, herover løg, så lever og tilsidst baconskiven. En tandstikker holder sammen på hele herligheden, der nu drysses med salt og peber og steges i ovnen ved 225 grader i 12-14 minutter, indtil leveren er gennemstegt.

Higado con panceta serveres med en skål grøn salat.

Noget om Mad