søndag

Kotelet fra tivoli

Gæster man Italien og kommer på de små restauranter er det ikke ualmindeligt at møde denne dejlige ret af kalvekød med ost og spegeskinke, serveret med båndspaghetti vendt i smør og en god skål salat.

Retten forberedes som pandestegning og gøres færdig i ovnen. Den kan gøres klar om morgenen og sættes i ovnen lige før gæsterne kommer. Evt. en aften man gerne vil gøre lidt ud af mindet om turen til Italien.


Opskriften er til 4 personer

KOTELET FRA TIVOLI

6 skiver skært kalvekød (filet eller inderlår)
æggehvide
rasp
fedtstof til stegning
6 skiver spegeskinke
6 tykke skiver fed ost
salt
peber paprika

Kødet bankes, skubbes sammen, paneres i æggehvide og rasp, hvorefter det brunes i fedtstof, krydres med salt, peber og paprika. Lægges i et ildfast fad. På hver skive anbringes spegeskinken og derover osten. Fadet stilles i ovnen til dkinkens fedt er klart og osten stille flyder.

Kotelet fra Tivoli serveres med italiensk båndspaghetti, kogt og vendt i smør samt en skål god salat til.

Noget om Mad