Gæster man Italien og kommer på de små restauranter er det ikke ualmindeligt at møde denne dejlige ret af kalvekød med ost og spegeskinke, serveret med båndspaghetti vendt i smør og en god skål salat.
Retten forberedes som pandestegning og gøres færdig i ovnen. Den kan gøres klar om morgenen og sættes i ovnen lige før gæsterne kommer. Evt. en aften man gerne vil gøre lidt ud af mindet om turen til Italien.
Opskriften er til 4 personer
KOTELET FRA TIVOLI
6 skiver skært kalvekød (filet eller inderlår)
æggehvide
rasp
fedtstof til stegning
6 skiver spegeskinke
6 tykke skiver fed ost
salt
peber paprika
Kødet bankes, skubbes sammen, paneres i æggehvide og rasp, hvorefter det brunes i fedtstof, krydres med salt, peber og paprika. Lægges i et ildfast fad. På hver skive anbringes spegeskinken og derover osten. Fadet stilles i ovnen til dkinkens fedt er klart og osten stille flyder.
Kotelet fra Tivoli serveres med italiensk båndspaghetti, kogt og vendt i smør samt en skål god salat til.
Noget om Mad