onsdag

Skiferie Aspen Colorado og amerikanske pandekager

Vinterferie, skiferie, vi tager til Aspen Colorado og så prøver vi at bage amerikanske pandekager til morgenmad eller brunch.


Rundt omkring i Europa og ikke mindst i Norden, boltrer vi danskere os på vinter- og skiferie hvert år. Det er for danskerne blevet en lige så stor selvfølgelighed at tage på vinterferie, som det er at tage på sommerferie.

 
 

For de, der kunne tænke sig at tage længere væk på skiferie er Aspen i Colorado, USA et godt bud. Her er et fantastisk skiterræn og stedet er legeplads for verdens rigeste folk, selv om alle selvfølgelig kan booke ind på et hotel og tage lyksalighederne i brug. Aspen er snesikker, selv sneen er førsteklasses dyb og tør sne og hele sceneriet er ubeskriveligt smukt.

 


Aspen er en rigmandsenklave på linie med Monaco, Cannes og andre prominente steder i verden. En smuk natur præger terrænerne og på bjergskråningerne ligger verdens dyreste sommerhuse, huse i mange millioners klassen. Aspen har ca. 6.000 faste indbyggere og stedets butikker består for en stor del af modebutikker med mærker som Louis Vuitton, Gucci og Prada. Stedets stedlige apotek er omdannat til en Ralph Lauran butik.
 
 
 
 

Skiområdet i Aspen er et af verdens bedste og med hensyn til restauranter  er herover 150 restauranter, der kan der vælges imellem. Her er det ikke pommes fritter og burgere, der serveres. Alt serviceniveau er højt. Hotellerne har bl.a. ski-concierger til at sætte gæsternes udstyr frem og på plads igen.


AMERIKANSKE PANDEKAGER

Der bliver ca. 20 stk. af portionen
275 g hvedemel (ca. 5 dl)
½ liter mælk
2 æg
2 spsk sukker
1 knivspids salt
1½ tsk bagepulver
4 spsk mgr.
 
tilbehør
 
150 g ahornsirup
50 g smør


Pisk mel og mælk sammen med en elpisker. Pisk æg og resten af ingredienserne i. Fordel 4 portioner dej a ca. ½ dl på panden. Bag pandekagerne ca. 2 min. på hver side og spis dem sammen med smør og ahornsirup.

Det er lettest at bage små pandekager på en lille crêpepande eller på en såkaldt spejlægspande (begge dele fås i velassorterede køkkenudstyrsforretninger). Men man kan naturligvis også bage dem som "klatter" på en almindelig pande, så bliver de bare ikke så fint runde i formen.

Kilde : Isabella Smidt

Noget om Mad