fredag

Cuba Havanna cigarer og tropisk frugtsalat

Cubafarende med drømme om brune Havannapiger, der ruller havanesere mellem lårene, seje amerikanske dollargrin fra 50erne, salsarytmer, dasen på skønne tropiske strande og et vidunderligt natteliv i den Caribisk fløjlsnat, kan såmænd rimelig billigt leve drømmen ud. Gode tilbud i rejsebranchen gør det muligt for de fleste, at leve Cuba ud.
Er der sagt Cuba er der også sagt cubansk mad. Vi vælger tropisk frugtsalat og en cubansk velkomstdrink. Begge opskrifter udarbejdet af Dansukker.

 
Man kan vælge at køre øen rundt i bil og så se bort fra cubanernes lidt særprægede opfattelse af færdselsloven og nemt er det, at leje bil i Cuba. Tog og bus er andre muligheder for at bevæge sig rundt mellem byer, skove, vandfald, grønne regnskove,vidunderlige strande og andre turistattraktioner.

 
                           

Cuba er rig på oplevelser og man må ikke snyde sig selv for de allermest populære turistmål. Fidel Castros og Che Guevaras gamle guerillalejr fra 50erne, Che Guevaras gravsted i Santa Clara, paladser og antikke bygninger, byen Trinidad med de mange gallerier og levende musik. Tyve km herfra jungler med klippehuler, vandfald og et overflødighedshorn af tropiske blomster som bl.a. engletrompet.

 
 
                           

 
Ernest Hemingway elskede Cuba og i dag står hans hjem på Cuba bevaret som museum. Oplev hvordan han levede, boede og arbejdede her i Havana på Ernest Hemingway Museet.

 
 

 
Måltiderne kan indtages på forskellig vis på Cuba. Gourmetmad, midt i slummen, hummer eller en pizza fra en gadebod . . . . mulighederne er mange på stribevis af restauranter, der serverer alt fra det franske køkken til mere ydmyg føde på en kedelig statsejet restaurant.

 
TROPISK FRUGTSALAT

Opskriften er til 6-8 personer

1 ananas
2 bananer
1 mango
1 guava eller ds. guav

sauce

1 dl tyk kokosmælk
3/4 dl dansukker lys sirup

pynt

groft kokosmel
1/2 tsk, stødt kanel

Skræl frugterne, og skær frugtkødet i skiver og mindre stykker. Bland frugtstykkerne i en skål, men gem den ene banan. Bland bananstykker, kokosmælk og sirup i en mikser/blender, og kør, til det er en jævn sauce. Hæld saucen over frugterne, og drys med lidt kanel. Strø med kokosmel.                                                                                                                                                  

 
KUBANSK VELKOMSTDRINK

Til 4 glas.

12 cl lys rom
1 1/2 friskpresset limesaft
4 spsk. Dansukker sukker
4 dl ananasjuice

Ingredienserne blandes og blandingen rystes til sukkeret er opløst. Hæld blandingen i 4 glas.

Noget om Mad