fredag

Kroatien Adriaterhavet Vodice og Kartoffelfad med chili

En meget populær måde at holde aktiv ferie på er cykelferie. Motion, frisk luft, oplevelse og solnedgang over Adriaterhavet er alle på plussiden for en cykelferie eller en sportsferie.

Efter fysiske anstrengelser kræves noget at spise og det skal selvfølgelig være mad fra Balkan Køkkenet, Kartoffelfad med chili.

 
De små øer i Adriaterhavet udfor Dalmatien-regionen kan nås med træskib, fungerende som hotelskib fra havnen i Split til f.eks. den idylliske havn i Rogoznica.
Ombord på et hotelskib, der fungerer som hotel på turen,  kan klædes om til cykeldress til en tur, der kan byde på både fantastiske udsigt, duftende pinjetræer og idylliske fiskerlejer med små lokale både.

 
 
Hotelskibet byder efter cykelturen på brusebad og iskold fadøl. Der kan sejles til Vodice, en yndig havneby med 2.000 indbyggere eller kursen kan sættes mod øen Ugljan med den lille by Preko og 35 km på cykel til Tkon gennem et smukt landskab.

 
 
Vodice, international og annerkendt ferieby, som mange turister besøger igen og igen.
Pragtfuld badestrand, perfekt til dykning, fisketure på jagt efter tun og sværdfisk, ridning og kilometervis af cykelruter for øvede og let trænede.

 
 
Sport i alle afarter findes overalt som tennis, håndbold, fodbold, vandpolo, petanque og en hel del mere, for de, som gerne vil røres.

 
 
Udflugter i form af bådture gennem skønne skærgårde og rundt til historiske byer er andre muligheder i dette ferieparadis. Desuden er der berømte restauranter, hvor mangen en god middag kan indtages.

Her laver vi mad fra Balkan Køkkenet. Opskriften er Arlas og beregnet til 4 personer.

 
KARTOFFELFAD MED CHILI

2 milde røde chilipebere                            
1 kg skrællede kartofler i tykke både
12 chalotteløg i halve og kvarte (ca. 200 g)
1 rød peberfrugt i små tern (ca. 125 g)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
½ liter Karolines Køkken® Mornaysauce 4%
500 g stegt kød, fx hakkebøffer
400 g dampede grønne bønner

 Flæk chilipeberne på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv (hvis man fjerner de hvide "vægge" bliver chilien mildere). Hak chilipeberne (ca. 2 spsk i alt). Kom kartoffelbåde, chalotteløg, peberfrugt og chili i 4 små ovnfaste fade (ca. 4 x 18 x 20 cm). Drys grønsagerne med salt og peber. Fordel MornaySauce i kartoffelfadene og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Kilde : Opskrift samt billede : Arla

Noget om Mad