søndag

Portugal Lissabon Algarve og portugisisk bacalhau

Til trods for Portugals vanskelige økonomiske situation, er landet på den Iberiske halvø et spændende  og særdeles charmerende land som ferie- og rejseland inclusive Madeira og Azorerne.

 
Sproget portugisisk er et af verdens mest talte sprog, landet er ideelt for turister, der vil opleve, for turister der vil dyrke vandsport og for turister, der vil spille golf. Således noget for enhver smag i dette land med dets venlige klima.

 
                           

 
Hovedstaden Lissabon, uden diskution en af Europas skønneste hovedsteder og samtidig Vesteuropas ældste hovedstad.. Et yndet turistmål og romantisk by, med lutter elskværdige folk, der vil stå på hovedet for dig i sin iver for, at ferien skal blive perfekt.
Lissabon med sine maleriske kvarterer har et rigt kulturliv og stolte traditioner, spændende butikker, opera og theatre.

 
 
 
En god måde at komme omkring for at opleve noget er, at leje en bil og køre rundt selv. Uden for højsæsonen i juli og august er det overordentlig billigt.

Algarvekysten med de lange sandstrande er perfekt for de, der ønsker en rigtig badeferie ved vandet. Gastronomi, hvor havet danner grundlag for de dejligste fiskeretter. - Og så er Portugal kendt for sine mange måder, at tilberede torsk på.

 
 
Algarve er også et naturens spisekammer med de dejligste afgrøder året rundt. Saftige appelsiner, figner, kirsebær og jordbær og selvfølgelig mandler. Vilde og smukke blomster overalt. Algarve er et fantastisk valg til en sommerferie.


 
PORTUGISISK BACALHAU

800 g. renset og udvandet klipfisk
3 store pillekartofler
6 spsk. smør
1 fed presset hvidløg
2 spsk. rasp
10 grønne oliven
4 hårdkogte æg i halve
1 dl. finthakket persille
hvidvinseddike
olivenolie
peber

Sæt vandet i kog og læg fisken i. Kog den i ca et kvarter. Hæld vandet fra og del klipfisken ret store stykker.
Kartoflerne koges og pilles. Løget svitses i smørret til det er blødt og tilsættes hvidløg.
Et ildfast fas smøres og der lægges et lag kartofler, fisk og løg. Drys peber over og læg resten af kartoflerne, løget og fisken i. Drys rasp over sammen med lidt peber og anbring smørklatter hist og pist.

Bages i ovnen ved 180 grader i ca. et kvarter.

Servér bacalhau, pyntet med  med halve æg, oliven og persille samt hvidvinseddike, olivenolie og evt. mere peber.

Noget om Mad