Lissabon med sine maleriske kvarterer har et rigt kulturliv og stolte traditioner, spændende butikker, opera og theatre.
Algarvekysten med de lange sandstrande er perfekt for de, der ønsker en rigtig badeferie ved vandet. Gastronomi, hvor havet danner grundlag for de dejligste fiskeretter. - Og så er Portugal kendt for sine mange måder, at tilberede torsk på.
800 g. renset og udvandet klipfisk 3 store pillekartofler 6 spsk. smør 1 fed presset hvidløg 2 spsk. rasp 10 grønne oliven 4 hårdkogte æg i halve 1 dl. finthakket persille hvidvinseddike olivenolie peber Sæt vandet i kog og læg fisken i. Kog den i ca et kvarter. Hæld vandet fra og del klipfisken ret store stykker. Kartoflerne koges og pilles. Løget svitses i smørret til det er blødt og tilsættes hvidløg. Et ildfast fas smøres og der lægges et lag kartofler, fisk og løg. Drys peber over og læg resten af kartoflerne, løget og fisken i. Drys rasp over sammen med lidt peber og anbring smørklatter hist og pist. Bages i ovnen ved 180 grader i ca. et kvarter. Servér bacalhau, pyntet med med halve æg, oliven og persille samt hvidvinseddike, olivenolie og evt. mere peber. Noget om Mad | ||