onsdag

Grønland Hundeslæde og Grønlandsk Kaffe

Grønland og grønlandsk kaffemik er udbredt og kendt af de fleste fra medierne, hvorimod grønlandsk kaffe består af stærk kaffe, indeholdende whisky, Kahlua og Grand Marnier. Herover et godt lag blødt flødeskum. En slags version af en Irish Coffee.

 
En rejse til Grønland med slædehundekørsel er realiserbar på hele østkysten og fra Sisimiut og nordpå på vestkysten. Hvis ikke tilbudet og slædekørsel ikke er med i en samlet pakke, lader kørsel med hundeslæde sig arrangere lokalt på lokale turistbureauer, der med glæde er behjælpelig med at finde den helt rigtige tur af den helt rigtige længde.

 
 
Fangere og fiskere er normalt hundeslædeførere og tur med en hundeslæde, forspændt et kobbel glade hunde, kan tage fra timer til flere uger.

 
For at få den fuldendte nydelse af slædeturen er det fordelagtigt at vælge forårstiden, thi her står solen lavt og glimter og glitrer i sne og de sneklædte bjerge.

 
 
De fantastiske scenerier flyver forbi og en slædetur i Grønlands righoldige natur er en oplevelse for livet, som for en stund står stille.

 
 
Grønlandsk kaffemik hos lokale indbyggere kan bestilles på de lokale touristkontorer. Kaffemik svarer nogenlunde til et kaffebord hos os. Her serveres kaffe, the og hjemmebagt brød.  Det er meget vigtigt at få udvekslet nyheder og få gang i en lille small talk med de øvrige.

 
GRØNLANDSK KAFFE

2 cl whisky
2 sl Kahlua
2 cl Grand Marnier
ca. 1 dl varm, stærk kaffe
Flødeskum

I et stort bordeaux glas med stilk, der kan tåle, der bliver sat ild til, hældes først whisky, som opvarmes og brændes af. Kahlua og den varme kaffe tilsættes. Herover et tykt lag flødeskum.

Herover hældes forsigtigt et tykt lag blødt oppisket flødeskum. Til sidst hældes brændende Grand Marnier fra en stor sauce-ske hævet højt over glasset (antændt af spritbrænderen) - helst i et svagt oplyst lokale, så man tydeligt ser den blå Grand Marnier-flamme.

Noget om Mad