tirsdag

Kejseren af Kina og Mandarinpandekager

Turist i Kinas gamle hovedsted Beijing byder på utrolige oplevelser, både kulturelt, hverdagslivet og kineserne i by og på land.
Kinesisk mad er andet end forårsruller, ægte kinesiske mandarinpandekager serveret med f.eks. ovnstegt pekingand med honning, er traditionel kinesisk mad. Vi bager de rigtige mandarinpandekager.

 
Beijing, Kinas Gamle hovedstad og omegnen er med sin gamle kultur et besøg der er værd at anbefale. Den Kinesiske mur er kendt af enhver og et af verdens vidundere. Den Forbudte By, Himlens Tempel og Maos Mausoleum er alle steder,  der sammen med meget andet, kan opleves på kinarejse.

 
 
Den Kinesiske mur, bygget af jord og sten, er ca. 6.300 km lang. Badaling, 70 km nordvest for Beijing, er den strækning af muren, turister allerførst måtte komme.

 
 
 
Verdens største Plads, Den Himmelske Freds Plads og Maos Mausoleum strømmer turisterne til. I mausoleet kan ikke medtages tasker og kameraer. Rart at vide på forhånd, da der er alenlange køer for at komme ind.
Udenfor sælges alverdens souvenirs, alle relateret til Mao.

 
 
Det mest berømte buddhistiske tempel udenfor Tibet er Lamatemplet i Beijing. Det består af fem hovedbygninger med annekser.
Kejser Qianlong gjorde templet til et kejserligt palads. Her har været åbent for puplikum siden 1981.
Årligt besøger både kinesere og turister stedet.

 
Ellers er det bare om, at se så meget som muligt. Templer, folkeliv, caféer og butikker, madmarkeder, til fods eller ta' rundt med cykelrickshaw.

 
MANDARINPANDEKAGER

Der bliver ca. 10 stk. af portionen

300 g mel
2 tsk. sukker
21/2 dl kogende vand
1 spsk. sesamolie

hoisinsauce

De tørre ting blandes og det kogende vand hældes over. Rør ´massen igennem og lad det hvile til det er lunkent. Blandingen æltes til en blød dej, der dækkes til og henstår 1/2 time.

Pandekagerne formes ved parvis at rulle et par kugler af dejen, ud til cirkler, 8 cm i diameter. Den ene cirkel smøres med sesamolie og den anden cirkel lægges på. De rulles ud til en tynd pandekage (15 cm i diameter).
Opvarm panden og steg pandekagerne enkeltvis. Vendes, når den bobler på oversiden og steges på den anden side.

Mandarinpandekager blivetykke, når de er færdigstegte. Lad dem køle af og skil så de to pandekager fra hinanden.

Servér evt. mandarinpandekager med kød fra mørtstegt pekingand, forårsløg og hosinsauce til.

Noget om Mad