Kinesisk mad er andet end forårsruller, ægte kinesiske mandarinpandekager serveret med f.eks. ovnstegt pekingand med honning, er traditionel kinesisk mad. Vi bager de rigtige mandarinpandekager.
Udenfor sælges alverdens souvenirs, alle relateret til Mao.
Kejser Qianlong gjorde templet til et kejserligt palads. Her har været åbent for puplikum siden 1981.
Årligt besøger både kinesere og turister stedet.
Der bliver ca. 10 stk. af portionen
300 g mel
2 tsk. sukker
21/2 dl kogende vand
1 spsk. sesamolie
hoisinsauce
De tørre ting blandes og det kogende vand hældes over. Rør ´massen igennem og lad det hvile til det er lunkent. Blandingen æltes til en blød dej, der dækkes til og henstår 1/2 time.
Pandekagerne formes ved parvis at rulle et par kugler af dejen, ud til cirkler, 8 cm i diameter. Den ene cirkel smøres med sesamolie og den anden cirkel lægges på. De rulles ud til en tynd pandekage (15 cm i diameter).
Opvarm panden og steg pandekagerne enkeltvis. Vendes, når den bobler på oversiden og steges på den anden side.
Mandarinpandekager blivetykke, når de er færdigstegte. Lad dem køle af og skil så de to pandekager fra hinanden.
Servér evt. mandarinpandekager med kød fra mørtstegt pekingand, forårsløg og hosinsauce til.
Noget om Mad