torsdag

Med floddamper på Mississippi

Med floddamper på Mississippi, overnatning i omgivelser fra "Borte med blæsten" og sydstatsmad i form af en klassiker, Chili Verde (Grøn chili). Opskriften er forøvrigt vinderen af Chili Verde Verdensmesterskabet 2011.
 

Danskerne suverænt foretrukne oversøiske feriemål er ubetinget USA. Uanset næsten hvor ofte man har besøgt landet, kommer man altid igen. - Og til et gensyn med landet hører også et gensyn med den amerikanske kost.
 

USA, rejse rundt i og tværs gennem landet eller en tur til Sydstaterne til området omkring Mississippi floden, hvor bl.a. hjuldamperen Queen of  Mississippi sejler turister og andre rundt.
 

Rejse og ferie i USA, flodkrydstogt på Mississippi floden byder, ud over selskab af andre turister, på selskab af amerikanere, der er mere end villige til at indvie turister i historien om deres land.
 
 
 
 
Undervejs på rejsen gøres ophold, hvor de rejsende får mulighed for at overnatte på land på små temaindrettede slotte og herregårde. En spændende oplevelse, ifald man har fået nok af hoteller. Bo som en rigtig cowboy eller som fra filmen Borte med Blæsten på et af disse Distingwished Inns.
 
 
 
CHILI VERDE (GRØN CHILI)

2 spsk neutral olie
1 kg nakkekam i tern
1-2 hakkede løg
3-4 dl kyllingebouillon
300 g grøn (stærk) salsa
220 g hakkede syltede chili (jalepenõ)
250 g skivede champignon
nogle dråber tabasco

krydderiblanding

1 spsk presset hvidløg
2½ spsk kyllingbouillon
1 tsk sellerisalt
1 spsk mel
2 tsk tørret oregano
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk stødt koriander
½ tsk stødt cayennepeber
3 spsk grønt chilipulver (sød chili kan bruges)

Bland krydderiblandingen i en lille skål. Brun kødet i en tykbundet gryde, gerne lidt af gangen så komfuret kan følge med. Tilsæt løg og bouillon og lad det simre under låg i en times tid. Rør jævnligt og tilsæt evnt. mere bouillon om nødvendigt.
Tilsæt krydderiblanding og salsa. Rør det godt sammen og lad retten simre videre i yderligere en time. Rør jævnligt og tilsæt evnt. mere væde.
Tilsæt de syltede chilier, Tabasco og champignon, smag til med salt og lad retten simre videre i yderligere en time.

Servér Chili verde med ris, drysset med lidt ost og efter smag en klat creme fraiche.

Spise med Mormor