mandag

Phuket og enkel mad fra havet

En velfortjent daseferie, fred,  ro på Phukets sydøstlige del og enkel thaimad er opskriften på en skøn ferierejse med rolig beliggenhed.
En Thailandsk skaldyrsalat som appetitvækker kunne være denne YUM TALAY, fremtryllet af alt godt fra havet.

 
 

Er målet sol, varme, havbad og ro med forførende udsigt over havet og knap så meget turisme omkring sig, er den sydøstlige del af Phuket lige noget til dem, der ønsker luksus i fred og ro.

Området omkring The Vijitt består af udlejningsvillaer, beliggende ned til havet og her er masser af plads, har man børn med på rejsen. Rawai er tilhørende den sydøstlige del af Phuket.

 

Udsigten er ikke blot hav. Der er en skøn udsigt til Phangna bugtens smukke, kuperede øer.

Lokalt sælges et imponerende ufdvalf af seafood, der sælges som bl.a. kæmperejer, krabber, muslinger og hummere. Små restauranter i området tilbyder at tilberede de nykøbte delikatesser fra havet efter ens smag, kommer man med det. Ikke just goumetmad, men velsmagende og enkel mad.

 

Ganske nær ligger et godt gå ud sted, Phuket Town med behageligt byliv med en tilpas kosmopolitisk atmosfære.

YUM TALAY


200gRejer
4 Imiterede krabsticks (skåret i centimeter lange stykker)
50gBlæksprutte (i grove stykker)
2spskLimesaft
1spskTør, rød chilipulver
2spskFiskesauce
1tskPalmesukker (almindelig sukker kan anvendes)
1tskRejepasta (Ka-pi)
1tskJalapenos (meget fint snittede)
1 Skalotteløg (finthakket)
2 Limeblade (finthakkede)
1⁄2 Løg (hakket)
Tilsæt fiskesauce, limesaft, rød chili, (palme)sukker og rejepasta i en lille gryde og bring blandingen i kog.
Tilføj fisk, skaldyr og jalapenos og kog i ca. 2 minutter.
Fjern gryden fra varmen og tilsæt limeblade, skalotteløg og løg. Lad retten køle af til stuetemperatur og servér.

Kilde : Thaiopskrifter

Noget om Mad