fredag

Yorkshire-pudding

Yorkshire-pudding, de berømte små yorkshire-puddings, vi så ofte ser på middagsbordene under rejse i Skotland, men som oprindelig stammer fra Yorkshire, England, er ikke den art budding, vi uvilkårligt tænker på, men nærmere små lette brød, der bages i dybe muffinsforme, hæver flot op og nydes til kødretter, navnlig stegt oksekød, med sauce. Yorkshire-pudding er nærmest en slags "søbebrød" i Skotland.


YORKSHIRE - PUDDING

1 kop mel (2 1/2 dl)
1/2 tsk. salt
1 kop mælk (2 1/2 dl)
2 æg

Alt piskes sammen som en pandekagedej og kan evt. tilsættes 1 spsk. smeltet smør. Hældes i velsmurte muffinsforme og bager ved rask varme, 225-250 grader i 15 minutter. Fyld kun formene 3/4 op, da dejen hæver en del.

Yorkshire-pudding serveres straks efter bagningen.