søndag

Koshary

Koshary eller Kushary er en traditionel egyptisk ret, bestående af ris, pasta, linser, kraftig velsmagende tomatsauce og stegte løg. Koshary er en af Egyptens mest berømte retter og den er både sund og nærende. Mange små boder og gadekøkkener serverer denne ret. 
- Nuvel, det egyptiske køkken er vel ikke et verdenskøkken som det italienske eller det kinesiske, men alligevel er der ganske mange spændende retter at fortære, under rejse til Egypten.
Egyptisk køkken er en sammenblanding af græsk, libanesisk og tyrkisk køkken med vægten lagt på ris, linser, brød og grøntsager i langt de fleste retter.
Turister oplever hakket oksekød, kylling og fisk som det mest almindelige på restauranterne, medens disse ingredienser ofte er en luksus for befolkningen som helhed.

Under rejse til Egypten, kan det være svært at finde en restaurant med alkohol på menukortet. Egypterne er muslimer og drikker for en stor dels vedkommende ikke alkohol. Hvorimod der nemt serveres drikkevarer a la sodavand, juice, kaffe og the.


KOSHARY

2 store hakkede løg
4 fed hakket hvidløg
3/4 dl olie
3/4 dl langkornet ris
3/4 dl brune linser
1 kop kogte kikærter
1 tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
4 kopper vand
1 ds. kraftig tomatsauce
1 kop makaroni
1/2 kop eddike

Kom linserne i vand i en gryde og bring dem i kog. Koges ca. 25 minutter. Hæld vandet fra og kom nyt vand på sammen med risene. Lad simre yderligere 20 minutter. Kog makaronien separat i en anden gryde og lad den dryppe godt af.

I en pande steges løgene sprøde i olien.

Koshary serveres fra et fad med risene nederst. Tomatsauce og herover et lag linser. På toppen arrangeres de stegte løg. Kan spises separat eller som ledsager til stegte retter, kalvesteg, oksesteg eller lam.

Besøg Egypten