onsdag

Pichones en salsa al vino blanco

Pichones en salsa al vino blanco er kort og godt på dansk : Duer i hvidvinssauce. Spaniolerne spiser Pichones en salsa al vino blanco enten med grøntsager eller med løse ris. Krydringen udgør paprika, hvidløg og fine strimler af grøn peber.

Rejse i Spanien, kender rigtig mange danskere til fra charterrejser til middelhavsøerne og Costa Del Sol.

Spanien har en ældgammel historie, spændende byer og så gør det solrige klima sit til, at rejsende vender tilbage igen.

Rejse er også at spise og drikke. De fleste kender Sangria og Paella, men hvis man vil have spansk mad, som spaniolerne spiser den, skal man gå på restauranter, som de lokale benytter.

Spansk mad er lig med friske råvarer, frugt og grønt, olivenolie, som fremstilles i det solrige land, hvidløg, kylling, lam, svin og kalv og som i opskriften her, duer.


PICHONES EN SALSA AL VINO BLANCO


4-5 duer
rasp
smør
2 spsk. vinaigre
3 dl tør hvidvin
1 spsk.smør
1 spsk. søde mandler
1 spsk. citronsaft
salt


Duerne renses, halveres og rulles i rasp for derefter at brunes i rigeligt smør. Til saucen blandes vinaigre, hvidvin, smør og hele smuttede, søde mandler, citronsaft og salt. Alt piskes sammen over svag varme inden saucen hældes over de brunede duer.
Småsteger under låg i 25-30 minutter til duerne er møre.


Pichones en salsa al vino blanco serveres med enten grøntsager eller med løse ris, der er krydret med paprika, hvidløg og fine strimler af grøn peber.
Et godt glas vin fuldender middagen