onsdag

Jente-bøffen

Jente-bøffen er sådan en typisk norsk specialitet, - en bøf af enten hakket kalvekød eller hakket oksekød. Jente-bøffen vil ofte være serveret med stegte løg eller tomater, pickles eller spejlede æg.
Serveret på franskbrødskiver har bøffen en hel del tilfælles med pariserbøf, som vi kender den, blot er tilbehøret forskelligt.

Under rejser i Norge er det muligt at møde, denne norske specialitet.


Den norske husmoder har udover, naturligvis fiskeretter, mange specialiteter på menuen. - Og kød skal der til. Det kan nordmændene godt lide. De spiser navnlig en hel del får, men tryller også med mere billigt kød som hakket kalve- eller oksekød.                  

JENTE-BØFFEN

400 g hakket kalve eller oksekød
6-7 skiver franskbrød
sennep
salt
peber
fedtstof til stegning

Kødet smøres forholdsvis tykt ud på brødskiverne. Mgr. eller smør brunes på en pande, heri steger bøfferne, men først med kødsiden nedad. Når denne er brun, vendes brødet og steger på den anden side. Ialt steger disse bøffer i 4-5 minutter . . . . det kommer lidt an på, hvor tykt kødet er.

Jente-bøffen krydres, efter færdigstegning og serveres med stegte løg eller tomater, pickles eller spejlede æg.