onsdag

Tyttebær fra Kampesäter

Tyttebær fra Kampesäter, er en supernorsk specialitet, - supernem at fremstille. Norske børn samler litermål af tyttebær, som de sælger til mor, der er en sand mester i at sylte dem. Tyttebær fra Kampesäter er én af mange norske opskrifter på syltede tyttebær, man kan møde undervejs på rejse i Norge.

Disse kan holde året rundt, uden tilsætning af konserveringsmidler. Får bærrene lov til at stå et par uger, danner de gelé sammen med sukkeret og vandet . . . . og foruden syltetøjet får en pragtfuld rød farve, smager det vidunderligt.


TYTTEBÆR FRA KAMPESÄTER

2 1/2 liter tyttebær
1/2 liter vand
1 kg sukker

Bærrene skylles ved, at man lægger dem i koldt vand. Eventuelt dårlige bær vil stige til vejrs og kan nemt fjernes. Derefter koger de rensede bær med vandet i 10 minutter . . . . hvorefter gryden flyttes fra varmen og sukkeret røres i, indtil det er helt opløst. Det tager kun få minutter. Syltetøjet er færdigt og fordeles på rengjorte glas, som straks tilbindes.

Under Rejse i Norge må man unde sig selv norske syltede tyttebær og gerne - tyttebær fra Kampesäter.