tirsdag

Venezuela, kyllingesalat med mango, papaya og rejer

Venezuela har en fantastisk natur og dyreliv med store kontraster, - fra Andesbjergene til tropisk regnskov og så har Venezuela verdens højeste vandfald, Angel Falls. Fra Djævlebjerget (Auyan Tepuy) falder Angel Falls næsten 1000 meter.




Los Llanos sletterne med de store vidder, har et fantastisk dyreliv. Anakondaslangen, verdens største slange, kapivaren, myreslugere og bæltedyr er aller repræsenteret i området. Floderne bugner med fisk, ikke mindst piratfisk.
Befolkningen, los Llaneros er folk, der er vokset op uden at være fulgt med udviklingen.




Størstedelen af det berømte Venezuelanske oksekød, der spises i Venezuela, er fra los Llaneros sletterne.

Som sagt spises der andet end oksekød i Venazuela. Bl.a. kylling, så her er en typisk kyllingsalat med mango, papaya og rejer, som den serveres i Venezuela :


KYLLINGESALAT MED MANGO PAPAYA OG REJER

Opskriften, der er fuldstændig fantastisk for øje og gane er til 6 personer

1 meget stor, stegt kylling
1 iceberg salat
2 mangofrugter, kødet skåret i store stykker
2 udkernede papaya, kødet skåret i store stykker
150 g frosne, optøede black tiger rejer

dressing

1/4 dl olivenolie
2 spsk. limesaft
1 tsk. sukker
havsalt og friskkværnet peber

pynt

1 lille finthakket rødløg
2 spsk. friske koriander

Kødet pilles fra kyllingen og skæres i store stykker. Iceberg salaten rives i grove stykker, vendes let med frugter, rejer og kyllingekødet.
Pisk dressingen sammen og smag den til så den har en syrlig-sød balance. Dryp dressingen over salaten, der blandes løst og anrettes på et stort fad. Drys med rødløg og koriander.

Noget om Mad