søndag

Caracas, grillet kylling med banan og juice

Det sydamerikanske olieland Venezuela, har været selvstændig siden 1830. Olieindustrien er stor og landet som sådan er ikke ganske ufarligt at færdes i. Mord, kidnapninger, overfald og røverier hører med til livet her, hvor over halvdelen af befolkningen er unge mennesker. Alligevel rejser mange rundt i landet.

Hovedstaden Caracas er bl.a. god for to ting. Avila Bjerget, nord for Caracas, er god til vandreture og så er der fra bjerget en enestående udsigt over Caracas.


Desuden kan Caracas bryste sig af, at være byen, hvor verdens største samler af Cobra Kunst befinder sig. Hollandske Karel Stuijvenberg har i mange år været bosat i Caracas.Temperaturen er høj ligesom luftfugtigheden er det. Det gør, at man konstant overvældes af en voldsom tørst  og det har lokalbefolkningen råd for, idet de altid har kolde drikke indenfor rækkevidde.

Cola og juice med is, drikkes der rigtig meget af, men et eksotisk måltid fra det venezuelanske køkken skal der ikke mangle. Maden i Venezuela er tilberedt med masser af olie og så spises der med stor fornøjelse dessert. Så det nytter altså ikke, at tælle kalorier, før man er hjemme igen fra rejsen til Venezuela.

Vi vælger en klassisk og dejlig enkel ret fra Venezuela og presser efter bedste evne en skøn venezuelansk læskende og vitaminspækket juice, der meget vel kan gå hen og blive stærkt vanedannende.


GRILLET KYLLING MED BANAN OG BLACK BEANS

Opskriften er passende til to personer

2 stykker kylling over- og underlår
2 spsk. majsolie
salt
peber
paprika
2 melbananer (det er ikke de samme bananer,som vi spiser,men nogle der kan steges)
olie
evt. limesaft

Bank kødet ud, pensl det med olie og drys krydderierne på. Grill kødet på en grill eller i ovnens grill, 7 -8 minutter på hver side.
Flæk bananerne igennem, pensl snitfladen med lidt olie og grill dem sammen med kyllingekødet. Krydr med lidt salt, peber og evt. limesaft.

Black beans

150 - 200 g black beans (sorte bønner)
kraftig hønsebouillon

Læg bønnerne i blød natten over og kog dem møre i en god kraftig bouillon. i 45 - 60 minutter.
Afdryp bønnerne og servér dem til kylling med banan.

Servér grillet kylling med banan, black beans og evt. lidt chili.


For nu at imødegå den fugtige varme med megen tørst til følge, presser venezuelanerne en juice af jordbær og passionsfrugt,appelsin med æble, mango med papaya eller vandmelon uden kerner. Med en foodprocessor eller frugtpresser er det nemt gjort og det bør man prøve. Smag juicen til med lime, ingefær og rørsukker.

Noget om Mad