onsdag

Italien,Venedig,mad og drikke

Det er næsten ikke til at lade være med, at vende tilbage til Italien for så at nævne en af verdens mest romantiske byer, - Venedig. Har man først besøgt Venedig, er tankerne centreret om, hvornår man atter genser denne pragtfulde by, som desværre efterhånden er noget i forfald, men til gengæld ligner en fantastisk teaterkulisse, - og så er den ægte.


Mange danskere holder hvert år ferie i Italien, en del af dem i Norditalien. Mange af disse holder af at køre rundt og se de forskellige regioner og steder. Ingen Norditalien uden Venedig.

- Og har man én gang begivet sig i bil mod Venedig, parkeret bilen på de store parkeringspladser udenfor byen og begivet sig ind i Venedig på en af utallige både, hvor turisterne flokkes . . . . se nu begynder en verden så skøn og anderledes at åbne sig for én, så man faktisk dårligt kan få luft. Endelig er rejse med fly eller bus også en mulighed.


Desværre er der meget varmt i Venedig om sommeren og altid rigtig mange mennesker, men man finder hurtigt sin egen rytme og går på opdagelse, selv om varmen ofte er ved at gøre det af med én.

Får man lyst til at se det hele lidt fra oven, er Markus kirkens tårn Campanile de San Marco, stedet at stige til vejrs for at få den absolut bedste udsigt over byen. Campanilen er et af Venedigs mest kendte symboler.
Selve Markuspladsen er centrum for celebre kaffe- og isbarer.


De mange kanaler, der gennemløber byen er fyldt med gondoler, vandtaxaer og chalupper med hotelgæster, der fragtes til og fra hotellerne. Bag Rialtobroen ved det store marked, udbydes kød, frugt og grønt.
Derudover rummer Venedig verdens fineste samling af moderne kunst efter samleren, amerikanske Peggy Guggenheim, som i sine yngre dage var gift med maleren Max Ernst.Når vi nu er i Venedig, skal vi også finde et sted at spise og her kan spises efter formåen. Naturligvis er det ikke nødvendigt, at vælge det allerdyreste, men morsomt er det, at se nogle af de steder. Bl.a. Venedigs bedste fiskerestaurant Trattoria alla Madonne. Restauranten ligger ved Rialtobroen og fiskemarkedet op til.


En af de mest eksklusive madoplevelser i Venedig fåa på restaurant Gran Caffé Quadri med udsigt til Marcuspladsen og det koster. Det var her aristokratiet tidligere mødtes.

Vi vil imidlertid lave en mere ydmyg italiensk kyllingeret med skinke, Petti de pollo all'Ottorino og som dessert, vælger vi en italiensk zabaione trifli. Det er mad, som uden besvær nemt lader sig lave i hjemlige omgivelser, gæsteegnet med plads til mange ferieminder.


PETTI DE POLLO ALL'OTTERINO


Opskriften er til 4 personer

4 stk. kyllingebryst
100 g kogt skinke
80 g Ricotte-ost
25 g mgr.
25 g mel
1 æg
2 dl fløde
1 lille glas cognac
2 flåede tomater, skåret i strimler
salt
peber

Bank kødstykkerne flade. Læg et stykke skinke og ost midt på hvert stykke. Fold kødet hen over fyldet og luk med kødnåle. Dyp stykkerne i mel og derefter i det sammenpiskede æg. Varm fedtstogget op og steg kødet på hver side til overfladen er gylden. Drys med salt og peber. Hæld cognac ved, tilsæt tomaterne og fløden og lad det hele simre i ca. 10 minutter til fløden er blavet tyk.

Servér Petti de pollo all'Ottorino med ærter, kartofler og et godt glas vin til.

dessert


ZABAIONE TRIFLI


1 roulade, skåret i skiver
6 kiwifrugter, skrællet og skåret i skiver
100 g makroner
1 dl æggehvide, pisket stiv over vandbad og tilsat sukkeret
125 g melis
150 g vermouth
2 spsk. cognac
1 spsk. citronsaft
1/2 liter piskefløde, pisket til skum

pynt

makroner
kiwiskiver

Beklæd en skål med rund bund med roulade og kiwifrugtskiver, skiftevis med makroner. Tag den stiftpiskede æggehvide, tilsat sukkeret, hæld vermouth, cognac og citronsaft i marengsen og vend væden forsigtigt i. Vend flødeskummet i og hæld blandingen i skålen over frugt,makroner og remoulade. Pynt med makroner og kiwiskiver.

Noget om Mad