onsdag

Argentina og Pescado á la Florentina

Argentina har verdens bedste kødkvæg, der er berømt verden over og så er Argentina verdens største kødproducent. Til trods for det, spiser man altså andet end bøffer. Fisk er også en mulighed, bl.a. Pescado á la Florentina, som bestemt også vil smage dejligt i hjemlige omgivelse, - hjemme igen efter rejse i Argentina.


Ellers består Argentina, i folkemunde, populært sagt af tango, fodbold, bøffer og skøn natur med bjerge, søer og vandfald.


Bueros airos, også kaldes sydamerikas Paris er både brede boullevarder og snævre gader, eksklusive forretningskvarterer, palæer og parker. Og mangt et sted, er det muligt at overvære et tangoshow.


Pescadoa la Florentina eller mere mundret, fisk á la Florentina. Et forrygende eksempel på en rigtig god fiskeret, som den kan serveres i Argentina. Til retten bruges rødspætte- eller tungefilet eller små torsk kan også være en mulighed.
Fisken damper færdig i ovnen og serveres direkte i et ovnfast fad.

PESCADO Á LA FLORENTINE

rødspætte- eller tungefileter (små torsk kan også bruges)
suppe eller lidt smør
citronsaft
flødestuvet spinat
bechamelsauce
revet ost

Fisken lægges i et ovnfast fad eller lille bradepande og overhældes med lidt suppe eller smør og citronsaft. Sæt fisken i ovnen ved 225 grader og fisken dampes færdig.
Et ildfast fad med flødestuvet spinat, herover lægges den dampede fisk der overhældes med bechamelsauce og drysses med rigeligt revet ost. Fadet sættes i ovnen ved 225 grader og gratineres i ca. 15 minutter. De sidste minutter kan man evt. sprøjte en kant af "dunkerque", som er en kartoffelmos tilsat smør og æg, men ingen mælk.

Servér direkte fra ovnen.

En velsmagende garniture til en kødret er  f.eks. Coliflor con Tomate, salsa de Gueso

COLIFLOR CON TOMATE SALSA DE GUESO

kogte, afdryppede blomkålsbuketter, 4 1/2 kop
2 fed hvidløg
2 tsk. olie
1 lille ds. tomatpuré
1/2 kop revet, stærk ost

Blomkålen brunes i olien, tilsat hvidløget, der fjernes, når kålen er brunet. Tomatpuré og ost tilsættes og varmer til osten er smeltet.

Serveres til kødretter.

Noget om Mad