tirsdag

Sicilien og Timballetti di riso alla Finanziera

Vi tager tilbage til den vidunderlige italienske ø Sicilien og kigger nærmere på de lokale retter, som vi turister ikke kan få nok af på en ø, hvor verdens bedste råvarer findes.
Vi vil helt sikkert støde på timballetti di riso alla Finanziera i et stævnemøde med det lokale køkken, som mange af øens kulturer har sat sine spor på.


I Trapani, har man produktion af en af Siciliens specialiteter, nemlig udvinding af naturligt havsalt, udvundet af meget rent Middelhavsvand.


I og omkring Palermo og Trapani har araberne gjort cous cous, som efterhånden er velkendt hos os, til en fast bestanddel i øens mange lokale retter. Fisk og skalddyr er også meget dominerende i det lokale køkken, som også rummer retter med svinekød og her er timballetti di riso alla Finanziera en dejlig ret, at fremtrylle i det hjemlige køkken, når ferieminderne skal fordøjes.


TIMBALLETTI DI RISO ALLA FINANZIERA


Opskriften er til 6 personer

200 g svinekød
100 g løg
50 g gulerødder
50 g salat
200 g smør
marsala eller hvidvin
200 g tomater uden skind og kerner
400 g ris
kogende suppe
rasp
revet ost
smeltet smør

Svinekød, gulerødder, salat og 50 g løg finthakkes og småsteger lysebrunt i 100 g smør. Tilsættes lidt marsala eller hvidvin og tomaterne, der er befriet for skind og kerner. Lad det hele stå på mindste blus et par timer (pas på, det ikke brænder på). Resten af løgene brunes let i 100 g smør, heri hældes risene, der gyldnes under omrøring, hvorefter tilsættes kogende suppe. Når det har en passende konsistens, tages risene af ilden.
Små forme eller en større, som så må ha' noget længere i ovnen, beklædes med rasp og fores med ris. I midten lægges en skefuld af det færdige fyld og det dækkes med ris. Revet ost drysses over og lidt smeltet smør stænkes på timballetterne.
sættes i ovnen i ca. 20 minutter.

Sicilianerne serverer en god tomatsauce til timballetti di riso alla Finanziera.

Noget om Mad