fredag

Kempinski Grand Hotel Heiligendam

Tyskland er et land med ufattelig mange muligheder for at opleve skønne og spændende steder. En biltur igennem Tyskland gør en i stand til at vælge og vrage imellem det ene mere interessante sted end det andet og skal man på stående fod vælge noget fuldstændig fantastisk og ikke mindst luksuriøst, kan et ophold på Tysklands og måske Europas flotteste hotel, Kempinski Grand Hotel Heiligendamm, anbefales.


Små 20 km fra Rostock ved Østersøens bred ligger hotel Kempinski Grand Hotel Heiligendamm. Hotellet har til huse i bygningerne fra Tysklands ældste kurbad, Heiligendamm ved kurbyen Bad Doberan. I 1700 og 1800 tallet var her kurbad, idet havvandet angiveligt skulle have helbredende virkning på mennesker.
Folk strømmede til stedet. Aristokrater fra hele Europa og sågar den russiske zar familie tilbragte deres somre her.Imellem byen Bad Doberan og Heiligendamm blev i sin tid bygget Europas første hestevæddeløbsbane og i byen kører den lille togbane kaldet Molli.


Efter 2. Verdenskrig blev Heliligendamm benyttet som sanatorium og sidst i 1900 tallet blev stedet købt op med henblik på at indrette et luksushotel. I 2003, efter at uhyre summer havde gjort stedet til noget fantastisk, åbnede hotel Kempinski Grand Hotel Heiligendamm som Tysklands overhovedet mest fashionable hotel.


Nogle vil nok mene, at stedet her kun er for de virkelig rige, det er det også, men vi almindelige mennesker har også en chance for at få bare en bid af al den ufattelige luksus, beliggende lige ud til havet.
Et almindeligt værelse, udenfor højsæsonen kan de fleste betale og en nok så vigtigt for folk, der rejser med hund, - hunde er hjertelig velkomne på Hotel Kempinski Grand Hotel Heiligendamm.

Se altid netportalen Ta Hunden Med før en rejse med hund

  I køkkenet regerer Friedrich Franz Team.Vi skal selvfølgelig også spise, når vi er i Tyskland. Hotellet her har internationalt køkken, så vi vælger en mere ydmyg ret fra det tyske køkken, som nemt lader sig fremstille hjemme i vort eget køkken, når vi nu efter en rejse i Tyskland skal samle op på vores oplevelser.
Denne gamle tyske ret, pæresuppe med flæsk, er velsmagende og ret nem at tilberede.

PÆRESUPPE MED FLÆSK

500 g røget flæsk
500 g voksbønner
500 g pærer, skrællet og befriet for kernehus
kartofler
salt
peber
eddike
persille

Flæsket sættes over at koge i vand, tilsat lidt salt og koger til det er mørt (ca. 40 minutter). De ituskårne bønner koger med de sidste 20 minutter. Kog pærerne i en gryde for sig. Pas på, de ikke bliver alt for møre.
Når flæsk og bønner er møre, hældes kogevandet op i en anden gryde, hvor det smages til med salt, peber og eddike. Jævn suppen, så den bliver af konsistens som sauce.
Pærerstykkerne, voksbønnerne og flæsket, skåret i skiver kommes i saucen, som drysses med hakket persille.

Servér pæresuppe med flæsk med en god kartoffel til.

Mere gastronomisk mad, må man tage til f.eks Kempinski Grand Hotel Heiligendamm for at få. Her serveres det internationale køkken.

Noget om Mad