søndag

Glace aux noix

Glace aux noix, is med nødder.  Middelhavsfarere, med forkærlighed for området omkring Nice, vil utvivlsom kende denne skønne dessert, glace aux noix. - Og den bliver ekstra god, serveret med en abrikossauce.

I en by som Nice, hvor sommeren er så lang, og hvor der tilbringes mange ledige timer på luksuriøse fortovsrestauranter, findes der tusinde forfriskninger, heriblandt de fantastiske isanretninger. Der laves mange forskellige slags, - de fleste med frugter eller frugtsaft som grundlag.
For at blive i Middelhavsstemningen, så længe som muligt efter hjémkomsten, er denne vidunderlige dessert lige noget for alle slikmunde, som gerne dyrker lidt "Nice stemning" på dansk grund.


GLACE AUX NOIX

4 æggeblommer
50 g sukker
3/4 liter kogende mælk hældes over den piskede masse. Cremen sættes over varmen, røres ustandseligt og bliver tyk. Pas på den ikke koger, så skiller den. Tilsættes 1 dessertskefuld kaffepulver, 2 likørglas rom eller cognac, 50 - 80 g hakkede valnødder.
Den afkølede creme fyldes i køleskabets isbakker og sættes i fryseboksen. Cremen skal røres 3 gange i løbet af 3 timers frysning.

Glace aux noix, pyntes med nødder og serveres gerne med en god abrikossauce til. Så er Nice stemningen slået an.

Mormors Juleopskrifter