søndag

Gnocchi

Gnocchi, små lækre ostegratiner, serveret som forret eller gnocchi serveret i forbindelse med stege- og andre kødretter, er kendt forskellige steder i Europa og ved Middelhavet, specielt i området omkring Nice.
Rejsende med forkærlighed for Sydfrankrig, nærmere bestemt Nice området som feriemål, genkender nok disse små ostegratiner fra måltider på restauranterne.


GNOCCHI

250 g semuljegryn
1 liter mælk
100 g smør
125 g revet ost
3 æg
revet ost
smeltet smør

Semuljegryn drysses over 1 liter kogende mælk under flittig omrøring. Smørret tilsættes og efter 10 minutter tages kasserollen af ilden og afkøles lidt. Revet ost og æggene tilsættes og det hele sættes over ilden igen uden at koge. Massen bredes ud på en plade i ca. 2 cm tykkelse til afkøling. Der skæres runde kager af dejen med et glas og disse arrangeres på et velsmurt, ildfast fad, således at gnocchierne halvdækker hinanden. Resterne af dejen kan igen æltes sammen og rulles ud.
Gnocchierne drysses med revet ost og overhældes med smeltet smør, hvorefter de gratineres i ovnen til de er lækkert lysebrune.

Servér gnocchi som en lille forret med lidt grønt til eller som tilbehør til stegeretter.