torsdag

Pieza de buey Catalonia

Pieza de buey Catalonia, nærmere betegnet catalansk grydesteg, er hvad man i Danmark vil kalde for simremad og pieza de buey Catalonia er en ret, der forholdsvis nemt kommer til turistens kendskab,såfremt
man rejser til Spanien og går ud og spiser. Navnlig på steder, hvor de lokale kommer. Pieza de buey Catalonia består foruden okseinderlår, skinke og bacon af grøntsager, krydderyrter, rødvin og cognac. Tilbehøret er stegte champignons, små stegte pølser og grønne bønner.

Rigtig lækker mad, som efter en rejse til Spanien kunne være sjovt at fremstille hjemme for at genkalde sig stemningen omkring spansk mad, evt. med indbudte gæster til.


Opskriften er til 6 personer

PIEZA DE BUEY CATALONIA

1 kg okseinderlår
spæk
skinkestrimler
12 skiver bacon
1/2 kg løg
4 gulerødder
persille
peberkorn
reven muskat
1/2 kg tomater
1 glas rødvin
1 lille glas cognac
2 fed hvidløg
timian
merian
basilikum
salt
laurbærblade
kogende vand
smør

champignon
små pølser
grønne bønner

Kødet spækkes med skinken og smalle spækstrimler, lægges i en stegegryde i hvis bund de tynde skiver bacon er anbragt. Over kødet drysses salt og peber og nu anbringes de hele fed hvidløg, rå skiver af gulerod, tomatskiver og løgskiver til kødet er dækket. Persillekviste, peberkorn, revet muskat samt små buketter af timian, merian, basilikum og laurbærblade lægges ved. Vin og cognac hældes over og gryden sættes i en knaldvarm ovn (275 grader) i 15 minutter indtil vin og cognac er kogt bort. Så spædes med kogende vand og smørklatter og det hele smasteger til alt er godt mørt i omkring 3 timer.

Pieza de buey Catalonia serveres udskåret i tynde skiver med ristede hele champignon, små stegte pølser og grønne bønner.