tirsdag

Pescado con arroz

De fleste Spanien farere er nok bekendt med fisk, serveret med krydderier og tomater i forskellige varianter, som her, Pescado con arroz, hvilket på dansk vil sige fisk med ris. Normalt er Pescado con arroz tilberedt med pighvar, slethvar eller søtunge, her anvender vi rødspætte, som er noget billigere, men smagsmæssig helt ok, når vi herhjemme prøver at genkende os stemningen fra de glade feriedage.

Mange rejser mere end en gang om året til det solrige Spanien og mon ikke det først og fremmest er varmen, der trækker.


Fiske retter stegt med krydderier og tomater er en meget almindelig spise i det spanske køkken.

Opskriften er beregnet til 4 personer

PESCADO CON ARROZ

1 kg fisk, pighvar, slethvar, søtunge eller rødspætter, skåret i fileter
olivenolie
salt
peber
mel
persille
2 fed hvidløg
1/2 kg solmodne tomater
1 kvist timian
1 stort løg
1 stor tekop ris
1 1/2 stor kop fiskebouillon (afkog af fiskeben og vand)

Fisken renses for ben og skind, hvis ikke fiskemanden har gjort det for en. Fileterne rulles i mel, tilsat salt og peber, steges gyldentbrune i olie og lægges i et ildfast fad, smurt med olie. Hakket persille og knust hvidløg fordelsw over fisken. Fadet sættes i ovnen ved 225 grader i 10 minutter.
Imedens steges tomatskiverne i olie og lægges over fisken. Risene lægges i stegepanden, hvor fisken er stegt, braser op et øjeblik i lidt af olien, inden fiskebouillonen hældes ved.
Ris og vand koger på panden sammen med timian, hakket løg og evt. en persillekvist, under låg i 20 minutter for svag varme.

Pescado con arroz serveres med ris og de kogte artiskokbunde, overdrysset med parmesanost eller bundene, skåret i smalle strimler og vendt i en dressing af olie, eddike, sennep, salt og peber samt klippet basilikum.

Mormors Juleopskrifter