torsdag

Pissaladiere

Pissaladiere, tærte med løg, oliven og ansjoser, lyder umiddelbart som noget italiensk og ikke uden grund. Nice har sine egne specialiteter inden for kogekunsten, heriblandt Pissaladiere, hvilket skyldes byens italienske fortid.
Denne absolutte middelhavsperle har desuden stolte traditioner tilbage som havne- og fiskerby, som igen smitter af på den lokale madkultur.

Tilbage til Pissaladiere. Den kan man næsten ikke undgå at støde på, under rejse og ferie til denne skønne middelhavsplet og man må absolut nyde den med en øl eller et glas vin til.


Opskriften på Pissaladiere er såmænd noget nær en almindelig franskbrødsdej med mælk og gær og ser sådan ud :

PISSALADIERA

1 portion franskbrødsdej, nok til at beklæde en tærteform, 25 cm i diameter
1 kg grofthakkede løg
olie til kogning af løg
salt
6 ansjoser (12 fileter)
sorte oliven til dekoration

Franskbrødsdejen lægges i et tyndt, udrullet lag i en smurt tærteform med en diameter, 25 cm og stilles til hævning. Imedens koges de groftsnittede løg i en kasserolle med olie over svag varme. Låg på. Tilsæt salt. Løgene må være gennemsigtige uden at have taget farve. De afkøles og lægges på den hævede dej. Ansjoserne lægges over løgene så der dannes kvadrater, i hvilke der anbringes sorte oliven.
Lad tærten hæve lidt endnu og bag den så ved jævn varme (180 grader) i 30-35 minutter.
Når kanten er gylden er Pissaladiere klar til servering som en dejlig forret.