søndag

Kylling stegt med rosmarin, hvidløg og vin

Kylling stegt med rosmarin, hvidløg og vin er et godt eksempel på italiensk mad, der sladrer af hvidløg og til den dejlige kylling stegt med rosmarin, hvidløg og vin serveres gerne pasta allo spinacio, - en tynd grøn båndspaghetti med spinat og æg.
Rejsen til Rom kunne byde på denne velstegte kylling, stegt i olie og med vin, sammen med en salat, der kan bestå af grønne salatblade, tomater eller bladselleri og endvie. Alt vendes i en oliedressing, bestående af 5 spsk. olivenolie, 2 spsk. vinagre samt knust hvidløg. Hvert salatblad skal være gennemfedtet og marinaden tilsættes hverken vand eller sukker. Her ligger hemmeligheden ved de sydlandske salater.


KYLLING STEGT MED ROSMARIN, HVIDLØG OG VIN

1 kylling til 2 personer
2 fed hvidløg
olivenolie
salt
3 dl vermouth
paprika

Kyllingen renses, gnides med hvidløg, salt og rosmarin, hvorefter de 2 fed hvidløg puttes i kyllingen, som nu brunes i hed olie sammen med et drys salt, sød rød paprika og ekstra rosmarin. Kyllingen skal være nøddebrun over det hele, så først tilsættes vermouth, den ægte italienske, men ikke den søde.
Under låg steger kyllingen i 45 minutter.

Pasta allo spinacio

Spaghettien brydes i mindre stykker, dumpes i kogende vand, tilsat rigeligt salt og koger uden låg i 12 minutter. Vandet hældes fra og spaghettien kommes atter i gryden. Til 200 g spaghetti tilsættes 50 g smør og 1 dl piskefløde. Det hele varmes igennem.

Kylling stegt med rosmarin, hvidløg og vin serveres halveret og smukt pyntet på et fad med pasta allo spinaco, drysset med rød paprika og revet ost samt en flaske italiensk rødvin.