fredag

Pan bagna

Pan bagna, eller salat brød, er en typisk og dog noget usædvanlig Nice ting. Pan bagna består af grøntsager, tunfisk, æg, oliven og olivenolie, blandet sammen og fyldt i et udhulet, med hvidløg smurt landbrød, som tilsidst gnides med hvidløg og overhældes med olie.
Det ser festligt ud, når brødet omsider skæres ud, nærmest som en pie og så smager det fantastisk.

Ikke at forglemme er mediterranean food sundt og hjertevenligt. Olivenolie, oliven, grøntsager, fisk, brød . . .


For rejsende og ferierende til Middelhavet og som her til Nice, er der mulighed for at stifte bekendtskab med denne dejlige ret.

PAN BAGNA

1 rundt landbrød
hvidløg
olivenolie

salat af :
tomatskiver
strimler af spansk peber (søde)
hakket løg
1 ds. tun i olie
usaltede ansjoser
hårdkogte æg
sorte oliven

marinade
salt
peber
lidt eddike
olivenolie

Ingredienserne blandes sammen med marinaden og trækker en time. Brug rigeligt marinade. Herefter fyldes alt i et rundt landbrød, hvor toppen er skåret af og brødet er udhulet, efter at brødet er gnedet rigeligt med hvidløg indvendig og vædet med olivenolie. Lad brødet trække nogen tid.
Brødlåget gnides med hvidløg og overhældes med olie. Læg låget på plads.

Pan bagna serveres og skæres ud som en pie.