mandag

Thon á la nocoise

Thon á la nicoise, eller tunfiskegryde er en rigtig middelhavsret med de klassiske ingredienser, fisk, olie, tomater, hvidløg og hvidvin.

Ved Nice er tunfisk mere almindelig fisk end fisk i vore hjemlige farvande. Der findes rigtig mange måder at tilberede tun på og en af de mest udbredte er denne tunfiskegryde, der på hjemmebane kan bringe minderne om en rejse til Nice tilbage.


THON Á LA NICOISE

Tunfiskebøffen drysses med salt og peber, brunes derefter på begge sider i meget varm olie. Et hakket løg, tre flåede, opskårne tomater og et knust hvidløgsfed tilsættes. Retten snurrer under låg i et kvarter. Nu tilsættes et glas hvidvin (evt. æblemost), suppe eller vand, så tunfisken er dækket. Lidt timian og persille lægges ved og retten koges færdig i ovnen 35 - 40 minutter.
Saucen legeres og tilsættes kapers.

Thon á la nicoise overhældes med saucen og drysses med hakket persille.

Mormors Juleopskrifter