mandag

Mousse aux fraises

Mousse aux fraises, en supernem, superdejlig dessert fra Nice området ved Middelhavet. Mousse aux fraises er en slags jordbær softice, der vil gøre sig godt som en dessert, pyntet med friske jordbær.

Rejsende og ferierende i området omkring Nice, vil nok genkende sig denne friske, lette dessert, som så mageligt lader sig fremstille under hjemlige forhold, når minderne fra sommerens rejse, skal plejes, bevares og deles med familie og venner.



MOUSSE AUX FRAISES

500 g jordbær
1 tsk. citronsaft
50 g sukker
lidt salt
3 stiftpiskede æggehvider
150 g flødeskum

Jordbærrene moses og tilsættes citronsaft, sukker og lidt salt. Blandes med de stiftpiskede æggehvider og flødeskummet. Skal stå i fryseren i nogle timer, allerhelst i en ismaskine, til isen er som softice.

Mousse aux fraises, serveres som en dessert, pyntet med friske jordbær og evt. et glas champagne til.