onsdag

Kartoffelklösse

Kartoffelklösse er svær at komme udenom, når man opholder sig i vort naboland, Tyskland, der som bekendt er et stort land og madtraditionerne lige fra kartoffelklösse til de ualmindeligt lækre sydtyske frugttærter, spænder vidt.

Langtfra alting er surkål i Tyskland. Besøg på de små kroer og spisehuse, bereder os på ualmindelig lækker og veltilsmagt mad.

Som tilbehør til mange tyske retter er kartoffelklöse, lavet af letpisket kartoffelmos, formet til boller og kogt godt.


KARTOFFELKLÖSSE

9 mellemstore kartofler
3 æg
1 kop mel (75 g)
50 g rasp
1/2 strøget tsk. muskat
1 tsk. salt

sauce
100 g smør
3 spsk. rasp
1 lille hakket løg
salt

Kartoflerne koges med skallen, afsvales, pilles og knuses gennem en purépresser. Æg, mel, rasp, muskat og salt tilsættes og kartoffelmosen piskes eller "slås" med et ris eller gaffel.
Kartoffelmosen formes til små boller, der kommes i kogende saltet vand. Når bollerne stiger op på overfladen, skal de koge i ca. 3 minutter. Bollerne tages op og serveres meget varme med sauce til.

Smør og rasp brunes og hakket løg tilsættes. Det hele brases sammen på få sekunder.

Servér kartoffelklösse til saucen .

Det kunne også være korrekt, at servere en skinke- eller svampesauce til kartoffelklösse.

Se altid netportalen Ta Hunden Med før en rejse med hund