fredag

Ægte Schwarzwald-tærte

Ægte Schwarzwald-tærte er intet mindre end en vidunderlig kage, der nok kan tage lidt tid at tilberede, ægte Schwarzwald-tærte er så rigeligt besværet værd.

Ophold i Schwarzwald skal nok venligt erindres, når denne overdådige kage sættes på det hjemlige kaffebord.
Ingen kan som tyskerne kreere lagkager til kaffen !


ÆGTE SCHWARZWALD-TÆRTE

sukkerbrødsbund
2 æg
6 spsk. sukker
1 spsk. vand
2 1/2 spsk. kartoffelmel

mandelbund
100 g mandler
225 g florsukker
3 æggehvider

sukkerlage
2 spsk. sukker
4 spsk. vand
2 spsk. rom

fyld
31/2-4 dl piskefløde
1 spsk. vaniliesukker
2 blade husblas
150 g mørk chokolade

Til bunden piskes æg, sukker og vand til en tyk æggesnaps og heri blandes kartoffelmelet. Dejen hældes i en velsmurt springform og bages ved 200 grader i 20 minutter. Kagen vendes ud af formen og afsvales.

Til mandelbunden smuttes mandlerne og de males gennem mandelkværnen, blandes i det sigtede florsukker og dette vendes i de stiftpiskede æggehvider.

Mandeldejen bages i samme form som den anden dej blev bagt i. Men nu smøres formen fantastisk godt. Bages ved svag varme, 175 grader i 15 minutter, indtil kagen er lysebrun. Kagen afsvales lidt . . . ikke helt . . og hjælpes ud af formen.

Til fyldet piskes fløden meget stiv, vaniliesukker og smeltet, afsvalet husblas tilsættes. Chokoladen kan smeltes og hældes svag lunken, næsten kold i fløden eller chokoladen kan rives og kommes i.

På et fad lægges mandelbunden og denne stænkes med lagen, der er kogt 5 minutter med vand, sukker og rom. En del af fyldet lægges over, så kommer den lyse kagebund, der også er vædet med lagen og hele kagen pyntes med resten af flødeskummet. Chokoladepastiller kan stilles i fyldet, hvis der skal pyntes yderligere.

Se det er et godt eksempel på tyskernes formåen til et rigtigt kaffebord. So her ægte schwarzwalder-tærte.

Mormors Juleopskrifter