torsdag

PÅ CYKELFERIE I NEPAL

Sytten dages ferie i Nepal på cykeltur, der starter i landets smukke, gamle kongeby, Kathmandu. Det er hvad Topas Travel i øjeblikket tilbyder rejseglade og eventyrlystne mennesker, som har lyst til ultimative oplevelser.
 

Nepal, der har så meget at byde på fra høje, sneklædte bjerge, dybe dale med floder, der snor sig gennem landskabet.
I de små bysamfund leves livet som i det 17. århundrede og overalt er naturen og kulturen essensen af det hele. Lilleputstaten mellem Kina og Indien bærer præg af de mange krige, forskellige etniske grupper og kongeslægter, der har domineret området i mere end 1500 år.

I forårs- og efterårs månederne er vejret bedst, ofte klart og solrigt vejr med temperaturer mellem 20 - 30 grader.
 
 
 
Kathmandu byder på imponerende templer, små travle gader og masser af kultur. Det er en levende og aktiv by, der er samling for hinduer, tibetanske buddhister, bjergstammer og folk  fra vesten.

En kort, men smuk flyvetur bringer deltagerne til Pokhara, hvor mountainbikes venter. Turen går langs den smukke sø Phewa Tal og videre ad den gamle vej ud af byen.
 
 
 

Fra foden af Himalaya går turen gennem et kuperet terræn sydpå til Buddhas fødeby Lumbini og videre gennem regnskovsjungle  til Chitwan Nationalpark. En hel dag er til rådighed i Chitwan Nationalpark.
Opstigning til Daman, der ligger i 2.300 meters højde. Herfra ses Himalayas smukkeste udsigt til Mount Everest, verdens højeste bjerg. Videre til Dakhin Kali med de mange buddhistiske og hinduiske templer side og side.
 
 
 
I Kathmandudalens forbjerge ligger Godawari, hvorfra skues over floder og bjerge i det fjerne. På vej tilbage til Kathmandu kan fordøjes indtryk og samtidig gøres op med, hvad der skal besøges i storbyen og hvad der skal bringes med hjem fra de mange spændende butikker og gadehandlende, som f.eks silkesjaler, tibetanske antikviteter m.m.
 
 
 

Nepal cykelrejse kan bestilles hos Topas Travel, Bakkelyvej 2, 8680 Ry, DK
Topas.dk

Kilde : Topas Travel

Nepalesisk mad er dejlige krydrede retter og en af de rigtig nemme og hurtige at fremstille er svamperetten Chaiu Ko Tarkari.
 


CHAIU KO TARKARI

500 g champignon
1 løg, hakket
1 tomat, hakket
1 tsk. vegetbilsk olie
1 tsk. hvidløg
1 knsp. garam masala
chili
gurkemeje

Olien varmes, krydderier og hvidløg tilsættes. Løget sauteres til det er let gyldent. Nu tilsættes tomaten og det hele simrer. De skivede champignons kommes i og simrer med. Når de er næsten færdige, kommes lidt vand ved og retten står og småkoger.

Chaiu ko tarkari serveres med løse ris eller tortilla.

Noget om Mad