Paella à la Valenciana er en typisk ret fra det solrige Spanien, der tillavet rigtigt med garanti vil vække gode minder fra rejser i Spanien. Tilberedningen af Paella â la Valenciana fordrer kylling, skaldyr og så selvfølgelig grøntsager. Altsammen i en raffineret sammensætnig.
PAELLA À LA VALENCIANA
1 stor kylling
1/2 hummer eller en lille dåse krabber
1 dåse henkogte muslinger
500 g friske grønærter eller en pakke frosne
4-5 artiskokbunde (fås på dåse)
2 fed knust hvidløg
1 citron
2 laurbærblade
salt
peber
olivenolie
lidt safran
2 dl ris
4 dl vand
100 g pillede rejer
1 grøn peber
Den rensede kylling klippes eller skæres ud i 8 stykker, der brunes i varmt olivenolie til stykkerne er gyldne. Derefter tilsættes det knuste hvidløg og de tørre ris, der bruner med i olien et øjeblik. Nu tilsættes det kogende vand, ærter, artiskokbunde, skåret i store terninger, hummer eller krabbekød, muslinger. Der krydres godt med salt, peber, safran, lauerbærblade og saften fra 1 citron.
Den grønne peber halveres, renses og skæres i ringe, som blandes i gryden.
det hele snurrer under tætsluttende låg i 25 minutter. Hold godt øje med risene, at de koger tilpas tørre. Smag retten til.
Paella à la Valenciana serveres med store pillede rejer drysset over og vinotinto, rødvin. Gerne en lettere landvin i kande, så rejseminderne bevares så intakt som muligt.