Omelette de arance alla fiamma på klingende italiensk eller sagt på dansk, brændende appelsin omelet kan nok friste de fleste italiens farere med en sød tand og hang til spiritus. Omelette de arance alla fiamma er oplagt, hvis man får lyst til at kalde vennerne sammen til italiensk aften, når rejseminderne skal genoplives.
Opskriften er til 4 personer
OMELETTE DE ARANCE ALLA FIAMMA
6 æg
3 appelsiner
125 g sukker
30-40 g smør
4 snapseglas rom
Appelsinerne skrælles, det hvide skæres bort, hvorefter appelsinerne skæres i tynde skiver. Skiverne lægges i et fad, lagvist med sukker og rommen hældes over. Det hele trækker et par timer.
Æggene piskes sammen, hældes ud i en stegepande, hvor smørret er smeltet. Når æggemassen kan bære, lægges appelsinskiverne over og yderkanterne af omeletten lægges ind over. Få øjeblikke efter drysses lidt ekstra melis over og omeletten skubbes over på et fad. Hæld 2 glas rom over og antænd.
Omelette de arance alla fiamma serveres straks.